dinsdag 25 februari 2014

Ver van huis

De afgelopen week kregen we een aantal leuke terugmeldingen van geringde kleine mantelmeeuwen uit Mauritanië. Er waren namelijk enkele Nederlanders beroepshalve afgereisd naar West-Afrika voor vogeltellingen. Op onderstaande foto het haventje bij Dakhlet Nouadhibou (foto Tom van Spanje) waar enkele projectvogels van ons verbleven afgelopen winter.


Bob Loos was succesvol met het aflezen van ringen in de Banc D'Arguin en Tom van Spanje in de omgeving van Nouakchott. Buiten de tellingen om staken zij moeite en energie in het aflezen van ringen en maakten verschillende projectleiders van kleurringprojecten blij met hun waarnemingen.



Er werden projectvogels afgelezen afkomstig uit de kolonies van Moerdijk, Vlissingen, Maasvlakte en Europoort. Op onderstaande foto is W[W.9] te zien (foto Tom van Spanje) geringd als mannetje in 2009 op het nest te Moerdijk. Net als de meeste andere waargenomen vogels in Afrika heeft deze vogel geen winterwaarnemingen van elders wat suggereert dat hij na het broedseizoen mogelijk vrij snel naar Mauritanië koerst.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten